Zaterdag 12 oktober

14 uur: Jan Houthuys: advocaat en schrijver
In 2018 begon de bekende advocaat Jan Houthuys aan zijn tweede carrière, naast zijn advocaat-zijn: hij werd schrijver. Iets wat hij overigens al veel langer was, maar nu treedt hij ook naar buiten met zijn schrijverschap. Vorig jaar publiceerde hij “De Moord”, het eerste deel van wat een romancyclus in vier delen wordt. En nu is er “De Box”, deel 2. “De Moord” was wat je kunt noemen een anti-detective (zowel de misdaad als de dader zijn van bij het begin genoeglijk bekend). De essentie is dat je als lezer inzicht krijgt in het hoe en het waarom van de misdaad. De boeken van Jan Houthuys zijn doorspekt met veel filosofie en zijn dus buitenbeentjes: echte pareltjes voor wie houdt van de tragere lectuur. Tijdens deze boekpresentatie stelt Houthuys deel 2 van de cyclus voor: “De Box”, waarin het reilen en zeilen wordt verteld van het advocatenkantoor dat dader en slachtoffer samen runnen. Verwacht een boeiend gesprek over literatuur, filosofie en de ins en outs van de advocatuur.

15 uur: “Verdwaald…”: een kinderboek over andere culturen
De vzw Sabou streeft ernaar het belang van de SDG’s (de duurzame ontwikkelingsdoelen die vooropgesteld zijn door de Verenigde Naties) te helpen verspreiden. Met dat doel voor ogen stelde de vzw een prentenboek samen, dat bestemd is om te worden voorgelezen aan kleuters en leerlingen van het eerste en tweede jaar van de basisschool. Het boek wordt hier in primeur voorgesteld. De tekst is van Ria Anyca en de tekeningen van Bernadette Vanneste.   

16u30: Sterre Carron over “Satya”
Sterre Carron is een van de meestgelezen misdaadschrijfsters uit Vlaanderen. Haar fans dragen haar op handen en volgen met ieder nieuw boek de lotgevallen van hoofdinspecteur Rani Diaz op de voet. “Satya” is opnieuw een heerlijk gruwelijke thriller. Een dronken man vindt het naakte en verminkte lijk van een vrouw op straat. Het team van Rani Diaz breekt zich het hoofd over het hoe en het waarom van deze misdaad. Wanneer blijkt dat deze moord slechts het begin is van een snel uitbreidende cirkel van geweld, wordt het onderzoek een zenuwslopende achtervolging. De boekpresentatie van “Satya” vindt plaats in het kader van de Sterre Carron fandagen, met op zaterdag om 15 uur in ’t Werkhuys een quiz over het werk van Sterre Carron en het hele week signeersessies.