ROUW MET EEN RAND NL

Boekpresentatie Rouw met een rand. Als je na de dood van een dierbare een geheim ontdekt. – vrijdag 10 juni 2022

Graag inschrijven via onderstaand formulier

Plaats: Kargadoor, cultureel-maatschappelijk podium aan de Oudegracht 36 in het centrum van Utrecht

13u30 Ontvangst

13u50 Welkomstwoord door Dirk Demuynck, Witsand Uitgevers

14u De psychologie van het geheim

Joséé Pollet

Het ontdekken van een ontwrichtend geheim betekent voor de nabestaande een verlies op meer fronten. De herinneringen zijn aangetast, hij is het beeld van de overledene die hij dacht te kennen kwijt maar verliest ook het geloof in zichzelf. Kan inzicht in de psychologie van het geheim bijdragen aan het herstel?

De verhalen als spiegel. Hoe komt het dat het thema van dit dubbelverlies onder de radar bleef? Welke geheimen onthullen de getuigenissen? Waarom is het belangrijk dat deze verhalen verteld worden?

Josée Pollet (Groningen, Nl) begeleidt veranderingsprocessen en is als psycholoog en EMDR-therapeut gespecialiseerd in de behandeling van traumatische verliezen en seksuele traumata

14u30  enkele getuigenissen uit het boek worden voorgelezen

14u45 Het geheim van het rouwproces: rouw na symbolisch verlies

Johan Maes

Van oudsher proberen we het geheim van het rouwproces te ontraadselen. Rouw is universeel maar ook uniek, meerlagig en complex, gekleurd door de omstandigheden en altijd ingebed in de dominante rouwcultuur van het ogenblik. Rouw is in wezen te herleiden tot de ene vraag: hoe houden we de afwezige geliefde aanwezig in het leven? Maar hoe doe je dit als je na het overlijden van je geliefde ontdekt dat hij of zij er een geheim leven op nahield? Er is immers niet alleen het concrete verlies van de fysieke dood maar ook de symbolische dood van de liefde.

Johan Maes (Gent, Vl), rouwtherapeut, docent, auteur van diverse boeken over rouw, waaronder zijn eerste roman ‘Het Lazaruseffect’.

15u15 Enkele getuigenissen uit het boek worden voorgelezen.

15u30 Officiële overhandiging van het boek

Gratis toegang!

INSCHRIJVEN: