Symposium: Spiritualiteit in Palliatieve Zorg

Witsand Uitgevers en Centrum groeien in leven en sterven nodigen u graag uit op het:

Mini-symposium SPIRITUALITEIT IN PALLIATIEVE ZORG
 

op vrijdag 22 februari 2019 van 12 uur tot 16 uur
in de Zuilenzaal van Het Geuzenhuis
 Kantienberg 9, 9000 Gent

“Als de existentiële en spirituele nood hoog is, zijn we de zieke dan nabij?”

​In dit symposium maken we een stand van zaken op in de zorg rond de fundamentele levens- en zinvragen. Uitgangspunt vormt het boek “Spiritualiteit in palliatieve zorg en de lessen van mijn stervende vader” van Alexander Verstaen. In het eerste deel komt een aantal mensen aan bod die getuigen over hun zoektocht naar het bieden van existentiële en spirituele zorg. Hoe en in welke mate hebben de inzichten, die worden uitgewerkt in het boek, hen geholpen om meer te beantwoorden aan de existentiële en spirituele noden van palliatieve patiënten en hun naasten? 
In het tweede deel buigen we ons, via een panelgesprek en in interactie met het publiek, over een aantal andere vragen: Welke initiatieven worden er genomen in onze ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuiszorgdiensten en verenigingen van mantelzorgers om de vierde pijler te integreren in de zorg? Wat zijn de ervaringen hierbij? Wat loopt goed en waar loopt men tegen aan? En welke stappen zijn er verder nodig om de existentiële en spirituele dimensie uit te bouwen tot een volwaardige zorgpijler?

Kostprijs: €45 p.p.

Alexander Verstaen

Alexander Verstaen is doctor in de psychologie, psychotherapeut en intervisor. Hij is sinds 2006 actief in de palliatieve zorg. Hij is gastdocent en trainer aan diverse opleidingen gezondheidszorg in binnen- en buitenland en is als docent en bestuurslid verbonden aan de School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen. Hij is, samen met zijn echtgenote, oprichter en bezieler van het centrum Groeien in leven en sterven.

BEREIKBAARHEID

Met het openbaar vervoer:

  • Bus 5 & 8 – Halte St-Pietersplein
  • Bus 55, 57, 58, 65, 70, 71, 72, 73, 74, 76, 77, 78 – Halte Muinklaan
  • Tram 1 – Halte Veergrep
  • Tram 2 & 4 – Vijfwindgatenstraat
  • Bus 34, 35, 36 – Halte Terplatenbrug  

Met de wagen:
Hou rekening met het mobiliteitsplan, meer info
Parkeren kan: ​

  • in de stadsparking P10 op het St-Pietersplein (op wandelafstand)

Opgelet: de Overpoortstraat is vergunningsplichtig en laat dus geen doorgaand verkeer meer toe vanaf de Heuvelpoort. Voor de stadsparking volg de borden ‘P10’ vanaf de Ringlaan via Kunstlaan of Muinklaan.
​​